©lekker-zwemmen.nl

Twee soorten zwembanden van lekker-zwemmen.nl worden teruggeroepen in verband met verdrinkingsgevaar. De zwembandjes voor beginners (groen/geel) en voor gevorderden (rood/geel) werden vanaf 2016 tot en met mei 2019 verkocht, maar ze blijken niet te voldoen aan de wetgeving. Bij de beginnersvariant zijn meerdere gevallen bekend waarbij naden waren gescheurd, waardoor er  gevaar op verdrinking ontstaat. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

De zwembandjes zijn bedoeld en bestemd om (kleine) kinderen, die nog niet (goed) kunnen zwemmen te laten drijven en te ondersteunen tijdens het zwemmen. Van beide type producten kan de leverancier de conformiteit van hun productserie niet waarborgen. Ook dienen de meldingen van gescheurde naden dusdanig serieus genomen te worden, dat een terugroepactie is opgestart.

Wie in bezit is van de zwembandjes wordt verzocht onmiddellijk te stoppen met het gebruik ervan en deze terug te brengen naar de winkel en daar het aankoopbedrag terug te krijgen. 

Door: Nationale Zorggids 
Beeld: ©lekker-zwemmen.nl