Normal_rechter_rechtbank_justitia

De moeder van de overleden baby die in 2016 bij de Sloterplas in Amsterdam werd gevonden, moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden. Ze wordt volgens het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van het verborgen houden en/of het wegmaken van haar baby. Ze wordt momenteel niet verdacht van het doden van het jongetje. Dit meldt Telegraaf.

De moeder werd als verdachte aangewezen door de vader van het kind. Hij werd gevonden via een DNA-verwantschapsonderzoek. Zo werd duidelijk wie het jongetje was en wie zijn ouders zijn. De moeder zou volgens de advocaat haar kind niet hebben verborgen. Door het kind in een sporttas in of nabij de Sloterplas te plaatsen, hoopte ze dat hij gevonden zou worden en een begrafenis zou krijgen.

De gemeente Amsterdam heeft de jongen begraven op de begraafplaats Sint Barbara. Daar ligt enkel een hartvormige grafsteen met daarin de tekst ‘Baby Sloterplas, juni 2016’. Het jongetje was enkele dagen oud voor het overleed. De tas met daarin de overleden baby werd gevonden voor een voorbijganger.

Door: Nationale Zorggids