Normal_jumbo

In bijna 140 voorverpakte vleeswaren van de Jumbo zit mogelijk de listeriabacterie. De supermarktketen haalt daarom per direct de vleeswaren uit de schappen. Het opeten van de producten kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen, omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

Geld retour

Alle vleeswaren die nu nog in de schappen liggen, zijn veilig om op te eten. Klanten die één van de mogelijk besmette producten hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar de winkel. Ze krijgen hun geld terug, ook zonder aankoopbon. De volledige lijst van besmette producten is hier te vinden.

Listeria vleeswaar Aldi

Ook de Aldi haalt vier producten uit de schappen. De gesneden rosbief, fricandeau, gekruide runderrollade en het tapas worstassortiment komen bij dezelfde leverancier vandaan, die ook de Jumbo over de bacterie heeft geïnformeerd. 

Door: Nationale Zorggids