Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

De rechtbank van Amsterdam heeft de vrouw die haar pasgeboren baby achterliet bij de Sloterplas vrijgesproken. De rechtbank acht het onbewezen dat de vrouw haar kindje wilde verbergen. Zelf stelt zij ook dat ze haar kindje door een voorbijganger wilde laten vinden. Dit meldt de Rechtspraak. 

Onduidelijk is of de baby pas na de bevalling overleed, of dat hij tijdens of zelfs voor de bevalling al het leven liet. De moeder had nooit iemand verteld over haar zwangerschap en volgens haar kwam het kindje dood ter wereld. Ze was bang dat familie erachter zou komen en daarom besloot ze haar kindje te vondeling te leggen in het Sloterpark. Hoe lang het kindje er lag, is ook niet bekend.

Te veel onduidelijkheden 

Volgens de rechtbank zijn er te veel onduidelijkheden en is er te weinig bewijs om de vrouw te veroordelen. Het enige wat de rechter durfde vast te stellen, was dat de moeder de tas met het kindje op een zichtbare plek legde. Ze heeft niet strafbaar gehandeld en hoeft daarom ook niet de gevangenis in. Het OM eiste een celstraf van vijftien maanden en een verplicht behandeltraject wegens verminderd ontoerekeningsvatbaarheid.

Door: Nationale Zorggids