Normal_baby_melk_drinken_babyvoeding

In de volledige zuigelingenvoeding van Neolac, hypoallergene voeding van Hero Baby en Nutrilon Dieetvoeding bij koelmelkallergie zijn schadelijke minerale oliën aangetroffen. Voedselwaakhond foodwatch wil dat de producenten de zuigelingenvoeding terugroepen en ouders de vervuilde babymelkproducten niet meer gebruiken. Dit meldt foodwatch.

“Aromatische minerale oliecomponenten horen niet thuis in voedsel – zeker niet in producten voor zuigelingen. Vooral als het gaat om voeding voor pasgeborenen moeten ouders er absoluut op kunnen vertrouwen dat de producten onschadelijk zijn voor de gezondheid”, aldus de voedselwaakhond die de NVWA oproept tot een grootschalige terugroepactie van alle babyproducten die mogelijk kankerverwekkende minerale oliën (MOAH) bevatten.

Hierin zitten mogelijk schadelijke stoffen:

De Neolac Biologisch 1 Volledige Zuigelingen 0 tot 6 maanden bevat 1,6 mg/kg MOAH, de Hero Baby nutrasense hypoallergene voeding 0 tot 6 maanden bevat 0,8 mg/kg MOAH en de Nutrilon Dieetvoeding bij koemelkallergie 1 voor baby’s tussen 0 en 6 maanden trof men 1,2 mg/kg MOAH aan. In de eveneens onderzochte babymelk van Albert Heijn (AH Zuigelingenmelk 1 Standaard 0 tot 6 maanden) werden geen componenten aangetroffen. 

Door: Nationale Zorggids