Normal_speenkoord-kidooz-700x462

Zowel het merk Kidooz als Kakkies hebben een veiligheidswaarschuwing geplaatst voor speenkoorden uit hun assortiment. Van de speenkoorden kan de metalen bevestigingsclip afbreken. Hierdoor ontstaat het risico op verstikking of verwurging. Beide merken roepen consumenten op om de speenkoorden niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Dit meldt de NVWA.

Door een productiefout is het mogelijk dat van een Kidooz speenkoord de metalen clip afbreekt waardoor meerdere kleine onderdelen kunnen ontstaan. Het in de mond nemen en inslikken van deze kleine delen kan bij kleine kinderen verstikking tot gevolg hebben. Deze speenkoorden zijn verkocht in de periode van 15 november 2018 tot en met 1 december 2019. De speenkoorden zijn te herkennen aan het merk “Kidooz” dat zichtbaar in de speenkoorden is gestanst.

De speenkoorden van Kidooz zijn verkocht via Babyparken, Kleine Planeet te Leiden, Blauw life style te Ridderkerk, Kidooz online te Breda, Dutch-lifestyle te Zwaag, WO! concept store te ’s-Hertogenbosch, Mi Toetie en Hip & Hout Havikskruid te Boxmeer.

Uit controle van de NVWA  is gebleken dat het speenkoord van het merk Kakkies niet aan de gestelde eisen voldoet. Het gaat om het speenkoord hieronder afgebeeld in verschillende kleurstellingen. Bij controle is gebleken dat de metalen bevestigingsclip van het speenkoord kan breken waardoor er mogelijk kleine onderdelen los kunnen komen. Ook is het speenkoord te lang. Hierdoor bestaat het gevaar op verstikking of verwurging. De betreffende speenkoorden zijn tussen juli en november 2019 verkocht in de winkels Draagkracht in Utrecht en De Fabriek Conceptstore in Sliedrecht.

Iedereen die in het bezit is van een Kidooz speenkoord wordt verzocht dit product direct buiten het bereik van kinderen te houden en niet meer te gebruiken. Consumenten kunnen het speenkoord terugbrengen naar de winkel waar ze het hebben gekocht. Zij krijgen het aankoopbedrag retour.

Door: Nationale Zorggids