Normal_baby_meisje

Een meerderheid van de Nederlanders dacht in 2004 dat ouders in 2020 het geslacht van hun kind konden bepalen. Nu is genderselectie tegenwoordig zeker mogelijk, maar in Nederland niet toegestaan. Nederlandse stellen met een sterke voorkeur voor geslacht, moeten voor zo’n ivf-traject uitwijken naar Malta, Cyprus of de Verenigde Staten. Dit meldt RTL Nieuws. 

Toekomstige ouders met een sterke voorkeur voor een geslacht kunnen bij de Genderkliniek terecht voor advies en informatie. De kliniek begeleidt hen in het traject naar een buitenlandse behandeling om daar via een ivf zwanger te worden van specifiek een jongetje of meisje. Van de dertig mensen of stellen die zich maandelijks bij de Genderkliniek melden, gaan drie het daadwerkelijke selectietraject in.

Verboden in Nederland

De ivf-methode is niet geheel onomstreden en daarom verboden in Nederland. Ouders met een gendervoorkeur mogen echter zonder gevolgen een behandeling in het buitenland ondergaan. Vooronderzoek vindt wel in Nederland plaats. De totale kosten? De medische kosten, behandeling, verblijfskosten en de reis kosten samen zo’n 10.000 euro. 

Door: Nationale Zorggids