Veiligheidswaarschuwing Nijntje muziekdoosje, foto: Bambolino Toys B.V.

Leverancier Bambolino Toys roept het Nijntje muziekdoosje terug. Het muziekdoosjes blijkt mogelijk gevaarlijk voor kleine kinderen omdat onderdelen los kunnen raken. Dit meldt de NVWA.

Bij controle van de laatste partij muziekdoosjes bleek dat er mogelijk kleine onderdelen van het speelgoed los kunnen komen. Dit kan gevaar opleveren voor kleine kinderen omdat zij de onderdeeltjes in de mond kunnen stooppen met het risico op verslikken of verstikken.

De leverancier roept mensen die een Nijntje muziekdoosje met artikelnummer 33192 en batchcode 6000605 in hun bezit hebben op om het speelgoed buiten bereik van jonge kinderen te houden. Consumenten kunnen het muziekdoosje ook terugbrengen naar de winkel of terugsturen aan de webshop waar ze het product hebben gekocht. Het muziekdoosje werd vanaf 20 februari 2018 in verschillende speelgoedwinkels en webshops verkocht. Mensen die het muziekdoosje retourneren krijgen het aankoopbedrag en de verzendkosten terug.

Meer informatie over deze terugroepactie in de winkel waar u het artikel heeft gekocht of via de leverancier Bambolino Toys B.V.  Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0488-417502 of per email info@bambolino.nl.
Zie ook ook de veiligheidswaarschuwing Nijntje muziekdoosje op de website van Bambolino Toys B.V.
 
Door: Nationale Zorggids