Normal_twitter-belangrijke-veiligheidswaarschuwing-little-dutch-houten-speelgoed-sleutels-adventure-pink-and-blue
Leverancier Tiamo b.v. roept de producten LD 4437 en LD 4438 Little Dutch Houten speelgoed sleutels Adventure pink & blue terug. Uit onderzoek is gebleken dat het speelgoed bij kleine kinderen te ver in de mond kan komen en de keel kan raken. Hierdoor ontstaat gevaar voor beschadiging van het keelweefsel, alsook gevaar voor verstikking door afsluiting van de keel door het speelgoed. Om deze reden wordt het product terug geroepen.
Het product is gemaakt, en getest voor kinderen vanaf 10 maanden. De karakteristieke eigenschappen van het product maakt dat het product ook bedoeld is voor kinderen die nog niet zelfstandig rechtop kunnen zitten. Voor deze leeftijdsgroep is het product echter niet veilig.
 
De producten werden van december 2018 tot heden verkocht in speelgoedwinkels, babyspeciaalzaken en webshops. Als u in het bezit bent van dit product, houdt het uit de buurt van kinderen. Breng het artikel terug naar de winkel waar het is gekocht, het aankoopbedrag wordt vergoed.
 
Voor meer informatie over deze terugroepactie raden wij u aan om contact op te nemen met de winkel waar u het artikel heeft gekocht, of met leverancier Tiamo b.v. Bereikbaar op telefoonnummer 0320-242644 of per email service@tiamo.nl.
 
Door: Nationale Zorggids