Normal_moeder_kind_baby_familie_gezin

De stichting Single Supermom merkt dat er onder Amsterdamse alleenstaande moeders veel vragen zijn rondom het coronavirus, denk aan thema’s als werk, gezondheid en opvoeding. Single SuperMom gaat de komende weken deze doelgroep online extra steun bieden. 

De impact van het virus is vergaand. Ook thuis. Ook al zijn er in huis misschien geen gezondheidsklachten. Hoe kan je het beste thuiswerken als je kinderen ook thuis zijn? Hoe zit het met kinderopvang? Wat betekent dit alles voor mijn inkomen? Hoe leg je je kinderen uit wat er gaande is? Single SuperMom nodigt Amsterdamse alleenstaande moeders uit om (gratis) lid te worden van de online community via https://www.facebook.com/groups/SingleSuperMom.nl/.

Online support alleenstaande moeders

Single SuperMom gaat vragen beantwoorden en informatie geven over verschillende onderwerpen. Dit gaan ze doen met vlogs, live-chats, blogs en informatie over voorzieningen van allerlei experts. Denk bijvoorbeeld aan psychologen Barbara Nanninga en Susan Dechering en pedagogen Heleen Wientjes en Alice Faber. Moeders kunnen online meekijken en meepraten. De ideale manier om inspirerende tips op te doen, een (online) netwerk op te bouwen in de buurt en gevoelens van eenzaamheid misschien wat op afstand te houden. 
 
Deze extra ondersteuning wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met de gemeente Amsterdam. 
 

Over Stichting Single SuperMom

 
De stichting Single SuperMom is opgericht in 2008 door Eva Yoo Ri Brussaard en inmiddels uitgegroeid tot het grootste netwerk voor alleenstaande moeders in Nederland. Single SuperMom biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders in het hele land. Het doel is het vergroten van de economische zelfstandigheid en zelfbeschikking van een kwetsbare groep.
 
Door: Nationale Zorggids