Drie sponsorevenementen van Ronald McDonald Kinderfonds uitgesteld

Het Ronald McDonald Kinderfonds stelt HomeRide, HomeRun en HomeWalk, drie sportieve sponsorevents, uit naar juni 2021. De drie evenementen zouden 27 en 28 juni 2020 plaatsvinden, maar gaan dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Het Kinderfonds zet met deze keuze de gezondheid en veiligheid van deelnemers, vrijwilligers, publiek en andere betrokkenen voorop. Dit meldt Ronald McDonald Kinderfonds. 

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de overheidsmaatregelen is het niet mogelijk voor het Kinderfonds de drie fondsenwervende sportevenementen op een veilige en verantwoorde manier te organiseren voor deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen. Deelnemers kunnen bovendien, vanwege de maatregelen vanuit de overheid, niet optimaal fondsenwerven en trainen. Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Kinderfonds, zegt: “Onze dank gaat uit naar alle betrokken deelnemers, vrijwilligers en sponsors. Hen nu beschermen is voor ons van groot belang.”

Sponsorevents voor Ronald McDonald Huizen

Dit jaar zouden meer dan duizend deelnemers uit het hele land op de fiets, hardlopend of wandelend een intens 24-uurs parcours afleggen, dwars door Nederland. Met hun inspanningen zouden ze geld inzamelen voor de twaalf Ronald McDonald Huizen, twaalf Ronald McDonald Huiskamers en drie vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het wielrenevent HomeRide zou dit jaar zelfs voor de tiende keer georganiseerd worden. 

Uitgesteld naar juni 2021

Het Kinderfonds gaat de sponsorevents in juni 2021 organiseren. De data zijn onder voorbehoud 26 en 27 juni.  Inschrijvingen van deelnemers en donaties van alle sponsors worden automatisch overgezet naar de edities in 2021. Het Kinderfonds wil zo met alle betrokkenen ook in de toekomst ouders dicht bij hun zieke en zorgintensieve kind brengen.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke baby’s en kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In twaals Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, in 12 Ronald McDonald Huiskamers kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in 3 (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij 2.000 vrijwilligers, sponsors en donaties.

Door: Nationale Zorggids