Beschermend pak kersverse vader

Een baby krijgen tijdens de coronacrisis is op zich al spannend, maar heeft onvoorziene gevolgen als één van de ouders verkouden is. Dit ondervonden Merel Mulder en Guido Brouwers uit Eindhoven. Zij kregen half maart een dochtertje maar vader Guido mocht de baby in verband met zijn verkoudheid niet vasthouden. Op die manier probeerden ze te voorkomen dat de baby eventueel het coronavirus kreeg. Dit meldt het AD.

Vanwege het lichte gewicht van de baby, moest de geboorte bij 38 weken zwangerschap in het ziekenhuis worden ingeleid. Beide ouders gingen daar samen in quarantaine. Dochter Lucy kwam half maart gezond ter wereld in het MMC Veldhoven. Vanwege zijn verkoudheid, moest de vader direct een beschermend pak aan, een mondkapje op doen en mocht hij niet dicht bij zijn dochter komen.

Omdat hij na de bevalling thuis niks voor de baby kon doen, was hij met hun andere dochter van 2 jaar tijdelijk naar zijn ouders in Roosendaal gegaan. Voor moeder en dochter was het een rustige kraamperiode. Er was wel een kraamverzorgende aanwezig die hielp met de baby. Met organisatie Zorgmed was echter afgesproken dat er geen kraambezoek kwam. Familie mocht wel helpen, maar pas toen de kraamverzorgende weer naar huis was.

Door: Nationale Zorggids