Kans op beknelling bij ledikant Loft van Coming Kids

De ‘Loft’-ledikanten van Coming Kids die verkocht zijn in de periode 2016 tot en met 2020, voldoen niet aan de door de wet gestelde eisen. Bij de positie van de lattenbodem in de laagste stand, bleek een te grote ruimte te zitten tussen de lattenbodem en de opstaande zijden. Er bestaat een kans dat een kind bekneld kan raken. Dit melden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA) en Coming Kids.

Wie in bezit is van de ledikant met artikelnummer 10631101, wordt door Coming Kids geadviseerd om de bodem niet in de laagste stand te gebruiken. Bij plaatsing in de middelste positie kan veilig gebruik gemaakt worden van de ledikant. De ledikant werd is onder meer verkocht in Baby Dump, Babypark en Baby Planet.

Bodem omruilen

De betreffende bodem kan omgeruild worden. Maar totdat deze nieuwe bodem in het bezit is, wordt dringend geadviseerd om alleen de middelste positie te gebruiken. Omruilen kan via het e-mailadres loftterugroepactie@coming.nl of via 0313-659321. De bodem wordt via een pakketdienst kosteloos opgestuurd. In de verpakking van de nieuwe bodem, kan de foutieve versie kosten worden teruggestuurd via een pick & return.

Door: Nationale Zorggids
Foto: Coming Kids