Normal_geld1

Honderden ouders die door de toeslagenaffaire flink in de problemen zijn geraakt, kunnen voorlopig nog geen compensatie verwachten. Het speciale uitvoeringsteam dat de compensaties moet regelen, kampt met een personeelstekort. Ook zijn er nog geen besluiten genomen over hoe mensen 'ruimhartig' gecompenseerd moeten worden. Dit meldt de NOS.

RTL Nieuws en Trouw hebben interne stukken van de Belastingdienst in handen waaruit dit zou blijken. Volgens bronnen bestaat de vrees dat de groep gedupeerden veel groter blijkt te zijn dan gedacht.

Vanaf 1 oktober wordt Anne Coenen directeur van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen, het speciale uitvoeringsteam dat de compensatie van ouders moet afhandelen. Nu is zij nog directeur van Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk in Rotterdam, waar zij zich bezighoudt met armoede en schuldhulpverlening.

Verantwoording Van Huffelen over afhandeling toeslagenaffaire

Eerder deze week liet staatssecretaris Van Huffelen al aan de kamer weten dat het afhandelen van de toeslagenaffaire ingewikkelder en tijdrovender blijkt dan gedacht. Daardoor zullen dit jaar minder ouders compensatie ontvangen dan eerder was ingeschat. Pas vanaf november kunnen ouders op "grote schaal" worden geholpen.

De komende maanden houdt het team zich eerst vooral bezig met een groepje ouders in schrijnende situaties. Het zou gaan om zo'n veertig mensen. In een verslag van een topoverleg zou echter het advies staan om dit getal niet te melden aan de Tweede Kamer.

Van Huffelen moet zich vanmiddag in de Tweede Kamer verantwoorden over de afhandeling van de toeslagenaffaire.

Door: Nationale Zorggids