Normal_rechtszaak

De 39-jarige Nieuwleusenaar Richard S., die verdacht wordt van moord op zijn vier maanden oude dochter, zegt niet te weten wat er met zijn babymeisje is gebeurd. De man heeft geen idee hoe zij aan bloedingen, gebroken ribben, blauwe plekken en een vervormd hoofdje kwam op de dag dat zij kwam te overlijden. Dit meldt De Stentor. 

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de man ervan zijn dochtertje op 10 maart om het leven te hebben gebracht. Hij zou zwaar geweld op haar hebben gepleegd, waardoor zij een vervormd hoofdje had, tientallen bloeduitstortingen, een gebroken arm en verschillende bloedingen verspreid over haar lijfje. De autopsie liet ook gebroken ribben zien, maar die zouden niet per se op 10 maart veroorzaakt zijn.

Vrolijk meisje

S. wijst met een beschuldigende vinger naar de moeder van het meisje die zich van geen kwaad bewust leek te zijn. “Zeven tot acht gebroken ribben, weet u hoe pijnlijk dat is?”, vroeg de rechter aan de man. Hij bleef volhouden dat zijn dochter ook toen vrolijk was.

Op dochter gevallen

Uit een eerdere verklaring blijkt dat vader én moeder meerdere keren in haar leven op het kindje zouden zijn gevallen. Dat zou ook op 10 maart het geval zijn geweest. De moeder is ook een verdachte in de zaak en beweert die nacht pas om half drie te zijn thuisgekomen en die verwondingen er toe al waren. S. stelt dat zijn ex dit net zo goed had kunnen doen toen hij zijn dochter voor de nacht achterliet in de box.
Het definitieve sectierapport volgt eind november. In de tussentijd moet S. voor observatie naar het Pieter Baan Centrum. Bij de volgende zitting op 14 december zal de rechtbank ook de moeder en een deskundige op het gebied van kindergeneeskunde horen.

Door: Nationale Zorggids