Normal_zwangerschapstest

Een bonus van 1.000 euro aan gezinnen die hun vierde kindje krijgen en het strafbaar maken van iemand dwingen tot een abortus. Dit zijn twee belangrijke pijlers in het verkiezingsprogramma van de SGP, meldt Algemeen Dagblad.

De duizend euro van het kabinet aan gezinnen met vier kinderen, moet hun leven iets gemakkelijker maken. Een vierde kind betekent namelijk vaak dat een nieuwe auto nodig is. Immers, de meeste auto’s hebben slechts plek voor drie kinderen achterin. Het plan van de SGP hiervoor is beduidend anders dan het plan dat de partij in 2016 had toen het nog pleitte voor een bonus bij de geboorte van het eerste kind.

Gedwongen abortus

Een andere belangrijke pijler op het verkiezingsprogramma van de SGP is het strafbaar stellen van een gedwongen abortus door bijvoorbeeld een familielid of vriend. De partij heeft talloze keren te horen gekregen dat een vrouw onder druk een abortus onderging en dat zou verboden moeten worden. Vrouwen die een zwangerschapsonderbreking ondergaan, zouden hiervoor bovendien zelf moeten betalen. De behandeling is veelal niet medisch noodzakelijk en daarom zou het uit eigen portemonnee moeten komen, aldus de SGP.

Demonstranten abortusklinieken

Demonstranten die voor de abortusklinieken staan om te voorkomen dat vrouwen een abortus kunnen ondergaan, kunnen rekenen op begrip van de Staatkundig Gereformeerde Partij. Hoewel veel vrouwen hebben aangegeven deze demonstranten intimideren te vinden, denkt de SGP dat deze mensen als wakers gezien moeten worden.

Door: Nationale Zorggids