Normal_paarse_muisjes

Veer-Krachtige Ouders, Care4Neo en Koninklijke De Ruijter slaan op Wereld Prematurendag 2020 de handen ineen om ouders van te vroeg, licht en/of ziek geboren kinderen een hart onder de riem te steken. De traditionele viering van de geboorte van hun kindje schiet er namelijk vaak bij in. Daarom ontvangen circa 1.700 couveuseouders en 2.000 zorgverleners unieke Paarse Muisjes om op 17 november in ziekenhuizen door heel Nederland tóch een feestelijk beschuitje te kunnen eten. Dit meldt Veer-Krachtige Ouders.

Wereldwijd wordt één op de tien baby’s te vroeg (prematuur) geboren. De kinderen liggen weken tot maanden in het ziekenhuis. Tijdens Wereld Prematurendag wordt jaarlijks stilgestaan bij de grote impact die dit heeft op ouders en familie. In veel ziekenhuizen vinden op deze dag activiteiten plaats. Gebouwen worden in deze week paars uitgelicht, want paars is de kleur die symbool staat voor vroeggeboorte.

Gezinsuitbreiding vieren

De mensen achter Veerkrachtige Ouders zijn ervaringsdeskundig specialisten in complexe geboortezorg. Ilona Slomp is initiatiefneemster en maakt zich al jaren hard voor ouders die geen roze wolk hebben ervaren. “De eerste duizend dagen van een ouder zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. Een vroeggeboorte geeft echter veel onzekerheid en stress. Met Veer-Krachtige Ouders willen we hen helpen om alle ervaringen te verwerken. Hun gevoelens mogen worden gezien en gehoord.”

Paarse Muisjes

Lindy Prins, mede-initiatiefneemster van Veer-Krachtige Ouders, kwam op het idee om ouders van te vroeg, te klein of ziek geboren baby’s die nog in het ziekenhuis liggen op Wereld Prematurendag 2020 te verrassen met Paarse Muisjes. Zij is trots op de samenwerking met De Ruijter. “Met deze Paarse Muisjes willen we ouders een hart onder de riem steken. Het gaat om liefde, erkenning en herkenning: jouw kindje doet ertoe, jij als ouder doet ertoe.”

Paarse Muisjes zijn niet te koop. De Ruijter heeft een beperkte oplage gemaakt van 3.500 verpakkingen van 280 gram. Veer-Krachtige Ouders zorgt in samenwerking met Care4Neo voor de verspreiding naar 77 ziekenhuizen door heel Nederland.

Door: Nationale Zorggids
Foto: Yasmin Hargreaves