Normal_slachtoffer_mishandeling_vrouw_denken_ziek_zwart

Duizenden mensen zijn slachtoffer geworden van de affaire rond de kinderopvangtoeslag. Vanaf vandaag biedt Slachtofferhulp Nederland ondersteuning aan de slachtoffers, die zowel op financieel als psychisch gebied kampen met problemen. Dit meldt Slachtofferhulp Nederland.

En groot aantal ouders is onterecht beschuldigd van fraude en de kinderopvangtoeslag werd stopgezet. Voor veel slachtoffers waren de gevolgen enorm. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft Slachtofferhulp Nederland gevraagd om de slachtoffers ondersteuning te bieden. Vanaf vandaag kunnen gedupeerden hier terecht voor praktische en psychische hulp. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland helpen de gedupeerden bij het verminderen van stress en spanning, ze bieden een luisterend oor en helpen de slachtoffers om weer overzicht te krijgen.

Volgens Rosa Jansen, bestuursvoorzitter van Slachtofferhulp Nederland is het heel fijn dat ze deze hulp kunnen aanbieden: “Als je onterecht beschuldigd wordt van fraude, dwangbevelen van tienduizenden euro’s krijgt, je huis kwijtraakt en de afwikkeling jaren op zich laat wachten, dan laat dat zijn sporen na. Gedupeerden hebben te maken met langdurende stress, spanningen in het gezin, schamen zich voor hun omgeving en zijn het vertrouwen kwijt.”


Door: Nationale Zorggids