Normal_kaars_overlijden_dood

Een Nederlandse baby die besmet was met het coronavirus is aan de gevolgen ervan overleden. Dit is de eerste keer dat een zuigeling in ons land aan dit virus overlijdt. Volgens het RIVM was het kindje, een jongetje, niet gezond en had hij al onderliggende aandoeningen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Het RIVM licht niet toe welke ziekte de baby had, maar hoogstwaarschijnlijk ging het om een ernstige aandoening. Nu dit jonge kind aan corona is overlijden, betekent dit niet dat kinderen een groter risico op hebben op het virus. Kinderen met een coronabesmetting merken dat vaak niet of hebben milde klachten. In zeldzame gevallen overlijdt een kind of jongere. Tot nu toe waren dat in Nederland twee tieners die tussen de 15 en 19 jaar oud waren. Ook deze twee jongens hadden onderliggende problemen.

231 zwangere vrouwen liepen tot afgelopen zomer een coronabesmetting op. Eén van hen overleed vlak na de bevalling aan de gevolgen van een longontsteking en longembolie en zes zwangere vrouwen belandden op de intensive care. 

Door: Nationale Zorggids