Normal_rss_entry-265926

Medisch technologiebedrijf Philips gaat de samenwerking aan met het Duitse farmaceutische en medische concern Merck op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen. Ze willen dat artsen beter beslissingen kunnen nemen over de timing van de behandeling en daarmee betere resultaten kunnen boeken. Dat hopen ze te bereiken door middel van het op afstand in de gaten houden van patiënten en het inzetten van door kunstmatige intelligentie ondersteunde echo-apparatuur.

Merck is een van de marktleiders op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen zoals ivf. Philips brengt op zijn beurt zijn expertise in op het gebied van het monitoren van zowel volwassenen als baby's en de eigen echo-apparatuur. Behalve betere resultaten denken de twee bedrijven ook dat de kosten voor ivf-behandelingen omlaag kunnen als die een grotere kans op succes hebben. Daardoor zouden die voor meer mensen binnen handbereik komen.

De samenwerking heeft een looptijd van meerdere jaren. Beide partijen hebben niet bekendgemaakt hoeveel geld ermee gemoeid is.

Door: ANP