Normal_kov_kinderopvang_po__basisschool

De basisscholen en kinderopvanglocaties blijven dicht tot 8 februari, behalve voor de noodopvang. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) lijken kinderen in dezelfde mate ontvankelijk en besmettelijk voor het virus als bij de ‘oude’ variant. Daar is echter meer bevestiging voor nodig. Ook zijn er nog te veel zorgen over het aantal besmettingen in Nederland en over de verspreiding van nieuwe varianten van het virus. Daardoor is het niet mogelijk om basisscholen en kinderopvanglocaties eerder te openen. Contactmomenten tussen volwassenen moeten nog zoveel mogelijk worden voorkomen, aldus Rijksoverheid. 

Het primair onderwijs (waaronder het speciaal onderwijs) en de kinderopvang blijven wel open voor de noodopvang van kinderen van ouders met een cruciaal beroep en voor kinderen in een kwetsbare positief. Dat is, gelet op de specifieke groepen, verantwoord volgens het OMT.

Tegemoetkoming eigen bijdrage

In de heroverweging van alle lockdownmaatregelen worden ook de opening van het primair onderwijs en de kinderopvang meegenomen. Deze maatregelen gelden in elk geval tot 8 februari. Voor de kinderopvang blijft het verzoek aan ouders om de facturen door te blijven betalen gedurende de sluiting. De eerder aangekondigde tegemoetkoming in de eigen bijdrage loopt ook tijdens deze verlenging van de lockdown door.

Het kabinet spreekt met de sociale partners over coronaverlof voor ouders die hun werk met de zorg voor hun kinderen moet combineren. Daaraan is het kabinet bereid om bij te dragen.

Door: Nationale Zorggids