Normal_rekening_factuur_stethoscoop

Een vrouw die in een tandartsenprakijk beviel van een zoontje, heeft hiervoor een factuur ontvangen. Ze wordt verzocht 211,75 euro te betalen voor schoonmaakkosten. Volgens de praktijk was de behandelkamer flink vervuild na de bevalling, en moest de factuur ergens heen. De zorgverzekeraar vergoedt de nota niet, omdat dit het alleen voor thuisbevallingen, of bevallingen in het ziekenhuis of kraamhotel doet. Als ze een aansprakelijkheidsverzekering had, kon de verzekeraar een uitzondering maken, maar die heeft ze niet. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De 23-jarige Jessica Aaldering wist niet dat ze zwanger was en kreeg weeën toen ze van haar fiets viel. Politieagenten brachten haar naar een tandartsenpraktijk in de buurt. Die wilde graag helpen en stelde een behandelkamer beschikbaar. Twee weken later krijgt ze de rekening op haar mat. Of ze 211 euro wil betalen voor de schoonmaakkosten door een extern schoonmaakbedrijf. Aaldering vindt het vrij bizar dat zij de rekening hiervoor krijgt. “De politie is destijds nog naar binnen gelopen om te vragen of ik bij de tandarts kon bevalen. Dat kon, maar nu moet ik alsnog heel veel geld betalen?”

Geen behandelcode

De tandarts blijkt niet voor dit soort zaken verzekerd. Er zijn namelijk geen codes die de tandarts kan gebruiken om bij de eigen verzekeraar in te dienen. De praktijk is daarom door de politie geadviseerd om de factuur door te sturen naar Aaldering, zodat zij deze kon indienen bij haar verzekeraar. Maar ook haar zorgverzekering dekt de kosten niet.

Inmiddels heeft de Velpse politie laten weten de kosten op zich te nemen.

Door: Nationale Zorggids