Normal_normal_rechtspraak

De vader die in juni 2019 zijn 6 maanden oude zoontje zou hebben gedood, moet daarvoor 8 jaar de cel in. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het jongetje ernstig hersenletsel had en aan de gevolgen daarvan is overleden. Dit letsel zou zijn veroorzaakt door geweld, meldt het Eindhovens Dagblad. 

Nog altijd ontkent de 38-jarige man uit Rosmalen iets met het letsel te makken hebben gehad. Hij stelt dat er een medische oorzaak aan ten grondslag ligt, maar dat is volgens deskundigen niet mogelijk. Ook volgens de rechtbank moet er voor het telefoontje van de vader naar 112 geweld hebben plaatsgevonden. De man was bovendien de enige thuis, omdat de moeder ’s ochtends naar haar werk is gegaan.

Geen verantwoordelijkheid

Omdat de man blijft ontkennen, blijft men nog altijd in het ongewisse over wat er zich exact heeft afgespeeld op 14 juni 2019. Volgens de rechtbank is wel duidelijk dat hij aanzienlijke kracht toepaste, waardoor hij doodslag ten laste is gelegd. Vanwege het uitblijven van openheid aan de kant van de vader, is de straf in de buurt van de strafeis (9 jaar cel) gekomen. “Hierdoor laat hij niet alleen de rechtbank, maar ook de moeder van de baby en andere naasten in het duister tasten over wat er met het kind is gebeurd. De verdacht geeft geen inzicht en neemt geen verantwoordelijkheid. Dit rekent de rechtbank hem zwaar aan.”

Overigens is de moeder niet van haar partners zijde geweken. Volgens haar zouden ze meerdere malen per week met het jongetje naar de huisartsenpost moest, omdat hij altijd iets mankeerde.

Door: Nationale Zorggids