Normal_normal_baby_kruipen_kijken_kind35

De traphekjes Kidsriver Luca, Hauck Stop n Safe 2 en BabyGo Safety Gate worden door de Consumentenbond afgeraden voor gebruik. De eerste twee traphekjes doorstond de veiligheidstest ‘duwen en trekken’ niet en het laatste hekje kwam niet door meerdere veiligheidstests. Dit meldt de Consumentenbond. 

De traphekken Kidsriver Luca en de Hauck Stop n Safe 2 zijn gevaarlijk omdat er bij de duw-en-trektest spijlen afbraken. Jonge kinderen kunnen daar doorheen vallen of zich verwonden aan de metalen randen die heel scherp zijn. Het hekje van BabyGo Safety Gate heeft ook gevaarlijk scherpe randen en slechte afwerking op sommige onderdelen. De automatische slot van het hek werkt niet goed bij sluiten op kleine afstand en bij de botsingproef van 10 kilo schoot het open.

Zorgelijk

Het is volgens de Consumentenbond zorgelijk dat na jaren van testen, er nog steeds onveilige hekjes zijn. “Ouders schaffen deze spullen notabene aan om hun kinderen te beschermen”, zegt directeur Sandra Molenaar. Fabrikanten moeten betere veiligheidscontroles houden, daar roept ook de Consumentenbond al jaren om, maar vooralsnog lijkt dat nagenoeg niet te gebeuren.

Kidsriver Luca wordt voorlopig niet meer verkocht, tot de problemen zijn opgelost. De Stop n Safe van Hauck wordt niet uit de verkoop gehaald en BabyGo reageert niet op de bevindingen van de Consumentenbond.

Door: Nationale Zorggids