Normal_justitie__rechtbank

Op 1 november 2020 zou een 33-jarige vader uit Gouda zijn negen maanden oude baby zo hard door elkaar hebben geschud en hebben geslagen, dat zij aan de gevolgen daarvan overleed. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er sprake van poging tot doodslag. Het onderzoek naar het incident is afgerond en daarom is er nu een datum vastgesteld voor inhoudelijke behandeling van de zaak. Deze vindt plaats op 7 oktober 2021. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De moeder van het meisje was op het moment dat 112 werd gebeld, niet aanwezig. Zij was twee uur daarvoor vertrokken en had kort voor haar vertrek nog een filmpje gemaakt van haar dochter. Wat er precies in die uren erna is gebeurd, is nog niet bekend.

'Atypische verdachte'

Voor nu zit de man nog vast en zal hij dat waarschijnlijk ook blijven tot de inhoudelijke zitting op 7 oktober. Hoewel de man en zijn advocaat niets ontkennen, vroegen ze eerder wel om begrip. “Het gaat hier om een atypische zaak, met een atypische verdachte.” De vader heeft geen strafblad of verslavingen, en kan bij familie verblijven. Ze vrezen ervoor dat hij als hij niet op vrije voeten komt, hij zichzelf iets aandoet. De man kampt met een zware depressie.

Door: Nationale Zorggids