Normal_rss_entry-295249

Een 31-jarige vrouw, die wordt verdacht van poging tot kindermoord, moet dinsdag in de rechtbank in Amsterdam verschijnen voor een eerste openbare zitting. De verdachte zou in oktober 2014 haar pasgeboren baby in een ondergrondse container in Amsterdam-Slotermeer hebben achtergelaten. De vrouw is in april in Duitsland aangehouden, .

Het kindje werd zondagochtend 26 oktober 2014 rond 04.15 uur gevonden nadat een voorbijganger in de Fritz Conijnstraat huilgeluiden uit een ondergrondse vuilcontainer had horen komen. De politie wist het meisje met behulp van de brandweer levend uit de container te bevrijden.

Vingerafdruk

De politie is de moeder op het spoor gekomen dankzij een vingerafdruk die op de tas zat waarin de pasgeboren baby bijna zeven jaar geleden werd aangetroffen. De vrouw heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Nader onderzoek wees uit dat ze in 2014 in Amsterdam-Slotermeer verbleef, in de buurt van de container. Na aanvullend dna-onderzoek is vastgesteld dat zij de moeder is van het meisje dat in de container lag. Zij is inmiddels 6 jaar. Ze is geadopteerd en het gaat volgens het OM goed met haar. Haar adoptieouders zijn op de hoogte gebracht van haar moeders arrestatie.

Op 10 mei is de verdachte door Duitsland overgeleverd aan Nederland. Sindsdien zit ze in voorlopige hechtenis. Haar zaak wordt dinsdagochtend nog niet inhoudelijk behandeld, het betreft een inleidende zitting.

Door: ANP