Leuke cadeaus baby shower

Wat leuk! Binnenkort mag je op kraamvisite bij iemand uit je vriendenkring of familie. Je wilt bij je bezoek aan de aanstaande vader en moeder natuurlijk iets leuks meenemen. Een kraamcadeau waar de ouders écht iets aan hebben, en waar de baby snel aan gehecht is. Het kiezen van een origineel cadeau is niet makkelijk. Ontdek meer inspirerende voorbeelden van leuke cadeaus en speelgoed voor de kraamvisite.

Kraamcadeaus met naam en logo van de zorginstelling

Wil je als zorginstelling een origineel en persoonlijk kraamcadeau geven? Dan mag de naam van de baby niet ontbreken. En terwijl de zorginstelling blij is met elke gezonde baby, zijn andersom de ouders ook blij met de zorg voor het kind. Het is dan ook geen probleem om het cadeau nog net iets persoonlijker te maken, bijvoorbeeld door het te voorzien van een logo van de zorginstelling.

Nu is nog de vraag: welk cadeau geef je? Bij een kraamcadeau kan je het eigenlijk niet verkeerd doen. Alles dat je geeft, is namelijk met de beste bedoelingen. Ouders zien dit net zo. Wel is het leuk om een cadeau te geven dat ouders op de lange termijn kunnen blijven gebruiken. Een voorbeeld daarvan is een kinderstoel of babyschoentjes. 

De leukste kraamcadeaus voor familie of vrienden

Wil je op persoonlijk titel een leuk en betaalbaar kraamcadeau geven aan de ouders van een pasgeboren kindje? Dan wil je weten welke cadeaus ouders écht leuk vinden. Met al die vrienden en familie die langskomen is het nog belangrijker om origineel uit de hoek te komen. Wat leuk is, is dat je dit niet altijd zelf hoeft te beslissen. Je kunt het balletje ook ‘gewoon’ bij de ouders leggen, door hen een blanco cheque of waardebon te geven. We kunnen het echter begrijpen wanneer je niet met ogenschijnlijk ‘lege handen’ wilt aankomen op de kraamvisite.

Wist je dat kinderen al heel snel beginnen met spelen? Al na ongeveer 3 maanden kan jouw kind het speelgoed zelf vasthouden. Het cadeau dat je koopt wordt dan pas na een aantal maanden interessant, maar dat is helemaal geen enkel probleem. Speelgoed is er in allerlei soorten en maten. Met houten speelgoed doe je het altijd goed. Dit is vormvast en in de fase 3-6 maanden al makkelijk vast te houden voor het kind. Ook ‘hangend speelgoed’ is altijd leuk; baby’s kunnen hier al snel mee spelen, en ontdekken zo een hele nieuwe wereld. 

Kraamcadeau checklist

Heb je nog meer inspiratie nodig? Bij het bedenken van een kraamcadeau is het de kunst om niet te moeilijk te denken. Deze cadeaus hoeven niet altijd duur uit te vallen, om toch origineel en leuk te zijn. Stel een checklist op en start je zoektocht:

  • Is het cadeau nuttig voor zowel de ouders als het kind?
  • Is het veilig voor het kind om jouw cadeau te gebruiken?
  • Is het een persoonlijk cadeau?
  • Hebben de ouders het cadeau (waarschijnlijk) al?
  • Zou ik het cadeau als ouder leuk vinden?

Maar zoals we al zeiden: ouders vinden eigenlijk elk cadeau dat je meeneemt op kraamvisite leuk. Het belangrijkste is misschien nog wel dat je oprecht attent en geïnteresseerd bent in de baby en ouders. Met jouw aanwezigheid zullen zij al superblij zijn!