Normal_normal_rechtspraak

Een vrouw die door haar voormalige werkgever Antes is ontslagen als gevolg van haar zwangerschap, krijgt 40.000 euro schadevergoeding. De ggz-instelling in omgeving Rotterdam ontsloeg de vrouw omdat zij niet aan de vereisten voor de functie zou voldoen. Ze erkent dat ze minder inzetbaar was als gevolg van haar zwangerschap, maar daarover repte Antes destijds niets. In juli 2019 vocht zij haar ontslag aan, zonder succes. Dit meldt RTL Nieuws. 

De rechtbank Rotterdam oordeelde in oktober 2019 dat de vrouw niet gedwongen moest vertrekken vanwege haar zwangerschap en daarom was Antes haar geen ontslagvergoeding schuldig. De juridische kosten van haar voormalig werkgever moest zij betalen.

Ernstig verwijtbaar gehandeld

In hoger beroep kreeg de vrouw alsnog gelijk. De zorginstelling wist in september 2018 al dat ze zwanger was, maar paste haar rooster daar niet op aan. De onvrede die destijds ontstond, was de schuld van de werkgever en niet van de werknemer. Antes heeft volgens de rechtbank ernstig verwijtbaar gehandeld en is de vrouw daarom een ontslagvergoeding van 40.000 euro bruto verschuldigd. 

Door: Nationale Zorggids