Normal_zwanger_zwangere_vrouw_zwangerschap

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid heeft aangegeven dat zwangere vrouwen en mensen met ernstig overgewicht zich dit jaar al mogen melden bij de huisarts voor een gratis griepprik. Hiermee neemt hij het advies over van de Gezondheidsraad om de doelgroep voor de griepprik uit te breiden met specifieke groepen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door het griepvirus. Dit meldt het RIVM. 

Er zijn dit jaar voldoende griepvaccins beschikbaar en daarom kunnen zwangere vrouwen en mensen met ernstig overgewicht dit jaar al de prik halen. Mensen die behoren tot de extra doelgroepen kunnen zelf tussen 1 oktober en 1 november contact opnemen met de eigen huisarts. Zij krijgen de vaccinatie uiterlijk in december 2021.

Uitnodiging huisarts

Mensen van 60 jaar en ouder of mensen die voor een andere aandoening normaliter al een uitnodiging ontvingen, hoeven zich niet te melden. Zij kregen net als in eerdere jaren de uitnodiging van de huisarts. Het ministerie van Volksgezondheid besluit later of de nu door de Gezondheidsraad als kwetsbaar aangemerkte mensen ook in de toekomst een gratis griepprik krijgen en daar een uitnodiging voor zullen ontvangen.

Door: Nationale Zorggids