Normal_vader__baby__ouderschapsverlof

Dinsdag heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet betaald ouderschapsverlof. Dit wetsvoorstel regelt dat ouders deels betaald ouderschapsverlof kunnen opnemen bij de geboorte van hun kind. De invoering ervan geeft werkende ouders meer mogelijkheden voor de verdeling van werk en zorgtaken. Dit meldt Rijksoverheid. 

Veel jonge ouders staan in het spitsuur van hun leven, extra tijd samen met je pasgeboren kind is enorm belangrijk. Door betaald ouderschapsverlof als wettelijk recht in te voeren wordt vandaag een fundamentele stap voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen gezet, maar ook voor een beter evenwicht tussen werk en privé.

9 weken gedeeltelijk doorbetaald 

Op dit moment kentNederland al 26 weken ouderschapsverlof per ouder in de eerste 8 levensjaren van het kind. Met dit voorstel worden beide ouders in het eerste levensjaar van het kind voor 9 van deze weken gedeeltelijk doorbetaald. Deze weken komen bovenop de 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof voor de moeder en 6 weken geboorteverlof voor de partner. De wet betaald ouderschapsverlof zal op 2 augustus 2022 inwerking treden.

Door: Nationale Zorggids