Normal_rechtszaak1

De rechtbank in Den Haag heeft donderdag een 34-jarige man een celstraf van 8 jaar opgelegd. Hij is schuldig bevonden voor doodslag op zijn 9 maanden oude dochter. Hij schudde haar zo hard door elkaar dat ze aan de gevolgen ervan overleed. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Hoewel de rechtbank gelooft dat de man zijn dochter niet wilde doden, heeft hij haar wel bewust zo hard geschud. Op een ouderschapscursus is hem (en zijn medecursisten) immers op het hart gedrukt dat schudden met een baby levensgevaarlijk is.

Dochter stoorde tijdens het gamen

Op de dag van het incident, lette de 34-jarige Alexander op het meisje terwijl zijn vrouw in de kappersstoel zat. Hij ging gamen met zijn dochter naast hem. Zij stoorde hem tijdens zijn spel, waarna hij haar door elkaar begon te schudden. Het kindje legde hij terug en hij ging met de hond wandelen. Alexander belde wel een ambulance, maar vertelde niemand wat er was gebeurd. Schudden bleek uit eindelijk de doodsoorzaak, maar ook daar zei de man uit Gouda lange tijd niets over. Pas na verschillende verhoren door de politie, bekende hij zijn daad.

Door: Nationale Zorggids