Dit worden de populairste babynamen van 2022

Dagelijks zien de designers van Made for Moments tientallen geboortekaartjes voorbijkomen, met daarop allerlei babynamen. Elk jaar stellen de designers een lijst samen met de namen die ze het vaakst tegenkomen. Ook dit jaar hebben ze weer een top 10 samengesteld. Dat meldt Made for Moments.

Vermoedelijk staan er in 2022 veel internationale namen op de lijstjes. Daarnaast lijken de namen die zowel voor jongens als meisjes geschikt zijn populair te worden. Namen als Max, Bowie, Jagger en Eli scoren vermoedelijk goed in 2022. Namen van rocksterren komen vaak terug op de geboortekaartjes van zowel meisjes als jongens. 

Jongensnamen

Jongens krijgen steeds vaker namen van sporters en bekendheden. In 2022 zijn de namen Otis, Liam, Lio (de zoon van Lil Kleine), Morris, Zayn, Ted, Daley, Eden, Lowen (zoon van Daley Blind) en Archie waarschijnlijk populair voor jongens.

Meisjesnamen

De populaire meisjesnamen zijn steeds vaker korte versies van klassieke namen. Verder zijn i en y populaire letters in de namen die Made for Moments aantrof op de geboortekaartjes. De volgende tien meisjesnamen komen vermoedelijk vaak voor in 2022: Juul, Mia, Nori, Yuna, Lizzy, May, Nova, Vesper, Luus en Mikki.

Door: Nationale Zorggids