Normal_baby_vermist

Baby’s van vier weken kunnen dingen al grappig vinden. Na twee maanden ziet de helft van de baby’s de humor van dingen in, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bristol. Humor helpt bij de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Waardering van humor door baby’s, is visueel, fysiek en auditief. Dat betekent dat gekke bekken trekken, grappige stemmen en het kiekeboe-spelletje op een glimlach kunnen rekenen. Uit onderzoek van de Britse wetenschappers blijkt dat baby’s die nog geen 1 jaar zijn, vooral lachen om andermans reacties zoals een schrikreactie. Twee- en driejarigen waarderen zogenoemde onzinhumor, waarbij iemand iets kan zeggen wat volledig de plank misslaat en dus grappig is. Na hun derde verjaardag doen kook woordspelingen, trucjes en grove woorden het goed bij kinderen.

Cognitieve vaardigheden 

Een gevoel voor humor op jonge leeftijd wordt bereikt door interactie en socialisatie. Door humor al vroeg in het leven te introduceren, ontwikkelen kinderen ook hun andere cognitieve vaardigheden beter.
“Gezien het belang van humor in zoveel aspecten in het leven van kinderen en volwassenen, is het belangrijk om instrumenten te ontwikkelen die kunnen achterhalen hoe humor zich ontwikkelt”, zegt onderzoeker Elena Hoicka. De resultaten van het onderzoeken zijn een goede ondersteuning bij het ontwikkelen van hulpmiddelen voor ouders.

Door: Nationale Zorggids