Normal_zwanger

Ondernemers die minimaal drie weken met zwangerschaps- en bevallingsverlof waren in het vierde kwartaal van 2019 en eerste kwartaal van 2020 kunnen toch de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen voor het vierde kwartaal van 2021. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken heeft om deze regeling gevraagd. Dit meldt Rijksoverheid. 

Zij kunnen tot 11 februari 2022 17:00 uur, alsnog TVL Q4 2021 aanvragen. De zogenoemde hardheidsclausule die deze uitzondering mogelijk maakt ligt voor goedkeuring bij de Europese Commissie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland houdt aanvragen van deze groep ondernemers apart, totdat de Europese Commissie de hardheidsclausule heeft goedgekeurd. Daarna krijgen ondernemers uitsluitsel over hun aanvraag.

Hardheidsclausule

Voor meer informatie over de TVL: kijk op RVO.nl. Ondernemers die in beide referentiekwartalen met zwangerschaps- en bevallingsverlof waren en TVL Q4 2021 al hadden aangevraagd, kunnen ook gebruik maken van de hardheidsclausule. Zij moeten hun lopende TVL-aanvraag zo snel mogelijk intrekken en voor 11 februari 2022 17:00 uur een nieuwe aanvraag doen. In het aanvraagformulier kunnen zij de hardheidsclausule zwangerschapsverlof aanvinken en voor de alternatieve referentieperiode (Q3 2020) kiezen. Dit geldt ook voor nieuwe aanvragen.

Door: Nationale Zorggids