OM verdenkt ouders van poging tot doodslag 6 weken oude baby

Deze week staan nog eens twee ouders terecht voor het ernstig mishandelen van een jonge baby. De 6 weken oude Sophia (gefingeerde naam) werd op 8 mei 2019 met botbreuken door heel het lijf, netvliesbloedingen en blauwe plekken opgenomen in het ziekenhuis. Ze overleeft het, maar loopt pas op 3-jarige leeftijd. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 26-jarige moeder haar dochter mishandeld en liet de 34-jarige vader het kind achter. De vrouw hoorde 2,5 jaar cel, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk, tegen zich eisen. Dit meldt RTV Rijnmond. 

De 26-jarige Agnieszka P. en 34-jarige Marius B. stonden woensdag terecht voor poging tot doodslag. P. heeft altijd volgehouden dat haar partner degene was die hun dochter vreselijk heeft mishandeld. Het Openbaar Ministerie vindt de verklaringen van de verdacht te wisselend en ook de rechter heeft vraagtekens bij de verhalen van de vrouw. Vooral omdat geen enkele getuige Marius B. als gewelddadig ziet. Op de dag van de mishandeling, gedroegen ze zich liefdevol naar elkaar via appjes.

Alcohol in combinatie met antidepressiva

P. zou op de bewuste dag veel alcohol hebben gedronken, in combinatie met antidepressiva wat zorgde voor een woedeaanval. Het Openbaar Ministerie neemt het gedrag van de vrouw zeer kwalijk en stelt dat zij behandeling nodig heeft.

De 3-jarige Sophia woont sinds een tijdje bij de ambulancebroeder die haar destijds meenam. Volgens de pleegouders gaat eten en drinken niet zomaar en kan ze nog steeds niet praten. Inmiddels lukt lopen haar wel. Ook vrezen ze voor de mentale gevolgen van de mishandeling door (een van beide) ouders.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky