Bezorgde ouders kunnen vanaf nu anoniem terecht bij de Oudertelefoon

Ouders die advies nodig hebben of hun ei kwijt willen, kunnen vanaf nu bellen met de Oudertelefoon. Deze anonieme hulplijn is bedoeld voor ouders die met de handen in het haar zitten. Dat meldt Kinderopvangtotaal.

Ouders die dringend een luisterend oor nodig hebben, kunnen in het Nederlands, Turks, Berbers en Arabisch bellen met de Oudertelefoon. De telefoonlijn is vergelijkbaar met de Kindertelefoon, maar dan voor ouders. De telefoonlijn is ontstaan uit de verbazing dat er nog niet een dergelijke hulplijn bestond.

Chatten

Ouders kunnen in plaats van te bellen ook chatten met de vrijwilligers van de Oudertelefoon. Dat kan van maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 15.00 en ’s avonds tussen 20.00 en 22.00. Chatten kan alleen in het Nederlands en het Engels, behalve op dinsdagavond, dan kan er ook in het Turks gechat worden. Donderdagmiddag, tussen 12.00 en 15.00, worden de ouders desgewenst in het Berbers/Arabisch te woord gestaan in de chat.

Contact opnemen

Ouders kunnen bellen naar 085 130 46 58. Chatten kan via de website van de Oudertelefoon. De vrijwilligers staan klaar om ouders te helpen met hun problemen.

Door: Nationale Zorggids / Æde de Jong