Politie onderzoekt nog altijd gewelddadige dood baby Sem Vijverberg

De politie doet nog steeds onderzoek naar de dood van Sem Vijverberg die in 2006 levenloos werd aangetroffen in Doetinchem. Vorig jaar maakt Xander de Buisonjé op verzoek van de politie een lied over de baby. Het nummer heet Er is nog hoop en was een van de manieren waarop de politie aandacht probeerde te vragen voor de zaak. Dit meldt de Stentor.

Vlak na het heropenen van de zaak eind maart 2021 kreeg de politie al een aantal tips binnen. Het pasgeboren kindje werd in januari 2006 in de rietkraag van een vijver aan de Torontostraat in de wijk De Hoop in Doetinchem gevonden. Sem is volgens de politie omgekomen door fors geweld, maar leefde mogelijk nog toen hij in het water werd gegooid. Ondanks maandenlange zoektochten is de politie er nooit in geslaagd de ouders van de baby te vinden. Ook is niet bekend wie de baby heeft gedood en waarom.

Op dit moment is de politie de tips en informatie die over de zaak zijn binnengekomen aan het bekijken. Het is echter nog te vroeg om aan te geven om welke informatie het gaat, aldus een politiewoordvoerder.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky