Vader verdacht van poging tot doodslag 6 weken oude zoontje

Een 21-jarige vader uit Kesteren wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot doodslag op zijn 6 weken oude zoontje. Het kindje belandde in het ziekenhuis met bloedingen in de hersenen en blauwe plekken rondom zijn mond. Inmiddels heeft de vader kunnen uitleggen hoe het jongetje aan de blauwe plekken kwam: hij pakte zijn zoontje hard vast en duwde het speentje dusdanig hard in zijn mond dat hij er blauwe plekken van kreeg. Het letsel in zijn hersenen is mogelijk de schuld van de moeder. Dit meldt de Gelderlander. 

Het hersenletsel is mogelijk ontstaan doordat de jonge baby door elkaar werd geschud en er geweld op het hoofdje is uitgeoefend. Hoewel het ernaar uitziet dat het goed gaat met het jongetje en dat hij normaal functioneert, is het nog wachten op een interpretatie van het letsel.

Boertje laten

Eind 2021 werd het kindje te vroeg geboren. Beide jonge ouders waren oververmoeid en hadden in januari ruzie, waarbij ze elkaar sloegen. Nadat de 21-jarige vader zijn zus belde, kwam zij al snel naar hen toe. Zij merkte op dat het jongetje blauwe plekken en bloed bij zijn mond had. Later bleek in het ziekenhuis dat hij bloedinkjes in zijn hersenen had, een mogelijk teken van hersenletsel. Beide ouders wezen met beschuldigende vinger naar elkaar. Wel gaf de vader onlangs toe te hardhandig te zijn geweest met het speentje en het vastpakken van zijn kind.

Het ontstaan van de bloedingen in de hersenen zijn vooralsnog een raadsel. De moeder stelt haar zoontje op een bepaalde manier te hebben bewogen om hem een boertje te laten doen. Een oefening die ze op TikTok voorbij had zien komen. Duidelijk is wel dat die positie, zonder goede ondersteuning van het hoofdje, kan leiden tot hersenbloedingen. De officier van justitie sluit niets uit en denkt dat het zelfs door het harde huilen is gekomen. Vader en moeder blijven voorlopig verdachten.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky