Ouders die verdacht worden van mishandeling baby met de dood bedreigd

Een 29-jarige vader en 26-jarige moeder die ervan worden verdacht hun pasgeboren baby te hebben mishandeld, worden met de dood bedreigd. De botbreuken bij het vijf weken oude meisje zouden zijn ontstaan door krachtige stompen op het hoofd en lijfje. Het meisje woont niet meer bij haar ouders. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Media die over de zaak berichtten en de artikelen op Facebook plaatsten, kregen veel reacties binnen van boze mensen. Reageerders wilden de namen en het adres van de ouders om hun botten te breken. Volgens de advocaat van beide ouders zijn ze bang dat hen iets wordt aangedaan. Inmiddels hebben ze aangifte gedaan en doet het OM onderzoek naar de bedreigingen.

De advocaat vroeg de rechter deze week om de rechtszaak achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, maar daar gingen de rechters niet mee akkoord. Ze vinden het belangrijker dat het proces openbaar is, vanwege de ernst van de zaak.

Getuigen gehoord

Beide ouders ontkennen hun dochter iets te hebben aangedaan. Ze stelden in eerdere verhoren dat hun dochter nooit zonder hen is geweest, maar die verklaringen trokken ze later in. Opa’s, oma’s en de kraamverzorgster zijn bij het meisje geweest, maar volgens het OM zijn zij niet schuldig. De ouders van de 29-jarige vader worden binnenkort gehoord als getuige.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky