Normal_kalfsburger

Supermarktketen Vomar waarschuwt voor de kalfsburger van T. Boer & Zn. Er kan salmonella in de burger zitten. Consumenten worden dringend verzocht het product niet te eten. Salmonella kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het gaat om de kalfsburger met te gebruiken tot-datum 29-05-2022 en streepjescode 8718767002831. Leverancier T. Boer & Zn haalt het product uit de schappen. Consumenten die de burger hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar de Vomar waar ze hun geld terugkrijgen.

Besmetting met salmonella

Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Wie denkt besmet te zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met zijn of haar huisarts.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: T. Boer & Zn