Nieuw tv-programma: 'Handen aan de couveuse'

In de nieuwe serie Handen aan de couveuse op NPO 1 speelt de afdeling neonatologie van het Erasmus MC Sophia de hoofdrol. Acht maanden lang liep presentatrice Anne-Mar Zwart daar mee om zien wat het betekent als je kind (veel) te vroeg geboren wordt. Dat meldt het Erasmus MC. 

In de eerste aflevering ziet Bonito zijn dochtertje veel te vroeg geboren worden terwijl moeder Jennifer zelf ernstig ziek is en beademend wordt op de volwassen IC. Meerdere specialistische teams van het Erasmus MC moeten samenwerken om het leven van zowel moeder als kind te redden. 

Ontwikkeling

Naast de pasgeboren baby’s zijn in de serie ook kinderen te zien die te vroeg geboren werden, maar inmiddels al ouder zijn. Zij komen regelmatig in het ziekenhuis voor controle. Zo wordt de ontwikkeling van deze groep patiënten door de jaren heen goed in beeld gebracht.

Daniëlla Roofthooft, kinderarts-neonatoloog: "Het is een hele mooie serie geworden die vanuit het perspectief van de ouders de soms moeilijke, stressvolle maar ook hoopvolle weg laat zien die zij bewandelen en de hectiek van het reilen en zeilen op onze afdeling reëel in beeld brengt. Dat was de belangrijkste voorwaarde om de cameraploeg toe te laten. Ook geeft het prachtig weer hoe de verschillende teams in het Erasmus MC multidisciplinair werken en hoe wij als zorgverleners het verschil kunnen maken voor ouders en kind."

Iedere woensdag

Handen aan de couveuse is een zesdelig programma van de EO geproduceerd door Helder en is vanaf woensdag 7 september wekelijks om 21.30 uur te zien bij de EO op NPO 1 en NPO Start.

Trailer

Bekijk de trailer hier.

Door: Nationale Zorggids