KNOV kiest voor bestuur van professionals

De leden van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) hebben op vrijdag 9 september vijf nieuwe bestuursleden benoemd voor een periode van drie jaar. Dit zijn Marieke Smith, Rebekka Visser, Joke Klinkert, Alieke de Roon-Immerzeel en Maaike van Rijn. Alle vijf zijn ervaren verloskundigen en bestuurders met een breed netwerk en een groot hart voor de zorg aan vrouwen. “Alle vijf hebben we heel verschillende dingen gedaan binnen ons vak, maar altijd vanuit dezelfde drijfveer: de zorg voor de zwangere vrouw bevorderen en onze zorg invullen vanuit gezondheid in plaats van ziekte.” Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).  

Bijna 1000 verloskundigen hebben hun stem uitgebracht binnen de Algemene Ledenvergadering. Dit laat een grote betrokkenheid zien van leden bij de vereniging. “Wij staan voor een duidelijke visie op de inhoud van ons vak, die we in heldere taal beschrijven. Er blijkt een stevig draagvlak te zijn onder de leden om onze beroepsidentiteit opnieuw vorm te geven. Dat is waar we ons voor zullen inzetten.”

Gelijk met het nieuwe bestuur start ook een nieuwe duale interim-directie met Job Paulus en Rosanne van der Sterre-Poolen. “Ook de duale directie weerspiegelt het grotere accent op de beroepsidentiteit en vakinhoud. We zien uit naar een positieve samenwerking met het bureau en de leden.”

Het nieuwe bestuur gaat graag actief in gesprek met alle betrokkenen bij de vrouwengezondheidszorg. “Graag nodigen we iedereen uit, zowel leden als stakeholders, contact op te nemen en met ons in gesprek te gaan over de toekomst van het verloskundige vak en de geboortezorg. Wij zullen zelf ook actief ons netwerk opzoeken.”

Door: Nationale Zorggids