Kinderarts Hein Brackel koninklijk onderscheiden

Hein Brackel is vrijdag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven reikte de bijbehorende versierselen uit tijdens zijn afscheid in het Catharina Ziekenhuis ter gelegenheid van zijn pensionering. Dat meldt het Catharina Ziekenhuis. 

Hein Brackel is sinds 2001 werkzaam als kinderarts – gespecialiseerd in kinderlongziekten – en opleider in het Catharina Ziekenhuis. Daarvoor was hij werkzaam bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. In het Catharina Ziekenhuis heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd in de behandeling van kinderen met ernstige luchtwegaandoeningen waaronder kinderen met moeilijk behandelbaar astma en kinderen met cystic fibrosis en spierziekten.

Professionalisering

Brackel zette zich in voor de verdere professionalisering van de medische vervolgopleidingen in de volle breedte van het ziekenhuis en daarbuiten. Sinds 2003 is hij lid en sinds 2016 voorzitter van de Centrale Opleidingscommissie in het Catharina Ziekenhuis. Hij zette zich bovenmatig in voor de opleiding van tientallen artsen tot kinderarts en sommige van hen leidde hij op tot kinderlongarts.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Catharina Ziekenhuis