Ska Kinderopvang moet weggestuurde kinderen weer opvangen

Volgens de Geschillencommissie Kinderopvang had Ska Kinderopvang nooit zomaar het contract van ongeveer tweehonderd ouders mogen opzeggen. De kinderen die in juni deels of helemaal naar huis zijn gestuurd, moeten daar weer opvang krijgen, stelt de bindende uitspraak. Dit meldt RTV Utrecht. 

Ska Kinderopvang zegde de contracten op vanwege het grote personeelstekort bij de organisatie. Bij de meeste ouders werd het contract per 1 september 2022 opgezegd. Vijftien ouders wilden dit via een kort geding terugdraaien, maar zagen daar door tijdsgebrek vanaf. Daarom stapten ze naar de Geschillencommissie Kinderopvang.

Personeelstekort Ska Kinderopvang

De kinderopvangorganisatie in Amersfoort had in juni veertig openstaande vacatures. Vanwege de strenge wetgeving, weinig instroom vanuit opleidingen, veel concurrentie van het lager onderwijs heeft Ska moeite met het opvullen van de vacatures. De geschillencommissie stelt dat het personeelstekort geen “geldige zwaarwegende reden” was om de contracten te beëindigen. Daarnaast waren nieuwe kinderen gewoon welkom.

Ska neemt volgende week contact op met de ouders en staat tot die tijd de pers niet te woord.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky