Normal_alfalfa

Albert Heijn waarschuwt voor de AH Biologische Alfalfa. Het product bevat mogelijk salmonella. Het eten van de AH Biologische Alfalfa met tenmiste gebruiken tot en met 16/12 en 17/12 kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen. De boodschap luidt: eet het product niet. Dit melden Albert Heijn en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). 

Klanten worden dringend verzocht de alfalfa niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag vergoed. Alfalfa met andere houdbaarheidsdata dan 16 en 17 december kunnen het product gewoon eten.

Besmetting met salmonella

Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Wie denkt besmet te zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met zijn of haar huisarts.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Albert Heijn