Kinderopvangorganisaties bieden nieuw personeel leaseauto’s en bonussen

Kinderopvangorganisaties bedenken ludieke acties om hun personeelstekorten op te lossen. Zo kunnen geïnteresseerden in Koningskinderen samen met een collega de overstap maken naar de kinderopvangorganisatie om er op dezelfde groep aan de slag te gaan. Bij de nieuwe buitenschoolse opvang De Plek in Muiderberg krijgen nieuwe personeelsleden een leaseauto of -fiets, kinderopvangkorting voor hun eigen kinderen en een deel van de winst. Dit meldt RTL Nieuws.

Volgens directeur Jill Lamyns van De Plek is het belangrijk om personeel te waarderen. Door goed te zijn voor goede mensen, lopen ze niet weg. Haar ervaring in de kinderopvang heeft haar leren inzien dat er gebrek is aan waardering en daar wil zij op de juiste manier op inspelen. Tot 40 procent van de winst wordt gedeeld met het personeel.

DUO vacatures bij de Koningskinderen in ’t Gooi

Buitenschoolse opvang Koningskinderen in ’t Gooi probeert twijfelende pedagogisch medewerkers over de streep te trekken door ze samen met hun lievelingscollega aan te nemen. In de vacaturetekst staat: “Twijfel je om deze stap te zetten omdat jij dan je leuke, enthousiaste collega waarmee jij het liefst samenwerkt achterlaat? Koningskinderen heeft de oplossing: DUO vacatures!” Ook kunnen ze er korting krijgen op een sportschoolabonnement, een fietsplan of een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Bonus van 350 euro

Pedagogisch medewerkers van Kind & Co Ludens die een nieuwe collega aandragen, krijgen een eenmalige bonus van 350 euro. Kindercentrum Maarssen biedt voor het voordragen van pedagogisch medewerkers zelfs 500 euro bonus. Ook de nieuwe medewerkers krijgen die bonus, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Voor pedagogisch medewerkers die bij kindcentrum Trampoline in Leidschendam aan de slag gaan, is er een weekendje weg, een Hello Fresh-pakket of een abonnement op de sportschool.

Door: Nationale Zorggids