Normal_justice-gdccaa3e26_1280__1_

De vader die ervan verdacht wordt zijn baby van een paar maanden oud te hebben mishandeld, werd door de politie afgeluisterd. Het jonge kind belandde namelijk al een keer eerder in het ziekenhuis. Nu bewijzen niet alleen de verwondingen in en op het lichaam van het meisjes dat ze is mishandeld, maar bewijzen afgeluisterde telefoongesprekken dat mogelijk ook. Dit meldt Tubantia. 

Vorig jaar februari werd het meisje uit Ommen mogelijk zo hard door elkaar geschud dat ze met hersenletsel en verwondingen aan haar schedel in het ziekenhuis belandde. Daarna volgde in mei  nog een ziekenhuisopname, waarbij de vader een incident verzweeg. Een paar dagen voordat ze werd opgenomen had ze namelijk een zwaar bebloede luier. Iets waar artsen in het UMCG niets vanaf wisten. Toen de politie een paar dagen later zijn huis onderzocht, werd de luier in een vuilniszak in de garage gevonden.

Arrestatie

Na de tweede ziekenhuisopname, pakte de politie de 31-jarige R.S. en zijn toenmalige echtgenote – tevens moeder van het meisje – opgepakt. Of de politie toen al meeluisterde of dat pas deed na vrijlating van de vrouw, is niet duidelijk. Wel is zeker dat het kan helpen bij de exacte vervolging van R.S. en eventuele vervolging van de moeder. De man zit voorlopig nog vast. 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky