Cliënten geven verloskundigenpraktijken hoge waardering

Patiënten geven aan dat zij erg positief zijn over de verloskundige waarbij zij onder controle waren. Zo geven de cliënten op de vraag ‘Denk je dat jij en jouw kind goede zorg hebben ontvangen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd’ een waardering van 9,27 gegeven. De laatste score is een 8. Dit concludeert de KNOV op basis van de antwoorden van de Patient Reported Experience Measure(PREM)-vragenlijst. Die is sinds 1 januari 2023 door meer dan 1.000 cliënten ingevuld.

Wanneer je als verloskundige graag wilt weten hoe de ervaring van jouw cliënten is? Verloskundigen kunnen dit inzien via mijnPerined. De KNOV stelt dat deze cijfers niet voor iedereen te zien zijn, maar dat de scores van het totale VSV landelijk openbaar worden gepubliceerd.

Verloskundigen kunnen de PREM-vragenlijst nog steeds opsturen naar hun cliënten. Dit is gratis en gaat over cliënten die in januari 2023 zijn bevallen. Wanneer je als verloskundige wilt weten welke stappen je moet doorlopen, kan je deze link raadplegen.

Door: Nationale Zorggids