Gilde Opleidingen start met bol-opleiding tot kraamverzorgende

Gilde Opleidingen start vanaf komend schooljaar (2023-2024) met een nieuwe bol-opleiding tot kraamverzorgende. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de kraamzorgsector, kinderopvang en zorginstellingen uit de regio Midden-Limburg. Met de opleiding hopen de organisaties de tekorten aan kraamverzorgenden op termijn te kunnen terugdringen. De opleiding gaat in september 2023 van start in Geleen. Dit meldt DeltaLimburg.

Steeds vaker krijgen nieuwe ouders niet de kraamzorguren die zij wensen of nodig hebben. En omdat er in de regio Midden-Limburg nog geen bol-opleiding tot kraamverzorgende was, zag Gilde Opleidingen een kans om dat gat te vullen. De opleiding tot kraamverzorgende duurt drie jaar. Aspirant kraamverzorgers leren er over (medische) zorg, maar ook over welzijn zoals positieve gezondheid, voorlichting en doorverwijzen indien er sprake is van een complexe situatie.

Regionale organisaties

Gilde Opleidingen werkt samen met Kraamcentrum Echt, Cicogna, KraamZus, Geboortezorg Limburg, LieV Kraamzorg Limburg, MIK & PIW Groep en Hoera kindercentra voor een volwaardige opleiding. Studenten in het tweede en derde leerjaar zullen zoveel mogelijk hybride leren, mede mogelijk gemaakt door de regionale instellingen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky