Vader die zes maanden oude dochter doodstak heeft schizofrenie

De man die ervan wordt verdacht zijn babydochter van nog geen zes maanden oud te hebben doodgestoken, heeft volgens een psycholoog en psychiater schizofrenie. Daarom zou hij tbs opgelegd moeten krijgen. Inmiddels heeft de 23-jarige Rotterdammer Ruud S. zijn daad bekend. Dit meldt PZC. 

Wat de inschatting van de ggz-professionals is over zijn toerekeningsvatbaarheid op het moment van zijn daad, is niet bekend. Ziet de rechtbank de man als volledig ontoerekeningsvatbaar, dan krijgt hij alleen tbs opgelegd. Dat is voor nabestaanden vaak lastig te accepteren.

Waangedachte

Op dit moment is inmiddels zeker dat S. kampt met schizofrenie en dus tbs opgelegd moet krijgen. Volgens hem kreeg hij opdracht van de moeder en oma van het meisje om haar te doden. In deze waangedachte lijkt hij ondanks zijn medicatie nog steeds te geloven. Op 15 mei is de inhoudelijke zitting, waarbij ook de psycholoog en psychiater aanwezig zijn.

Omdat S. in dienst was bij Defensie, vindt die zitting plaats in de Militaire Kamer. Hij zat ten tijde van de moord al enkele maanden in de Ziektewet vanwege psychische problemen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky